top of page

PREDAVANJE O NETOPIRJIH - 2.9.2016

 

V okviru 20. MEDNARODNE NOČI NETOPIRJEV 2016 smo v sodelovanju s Primožem Presetnikom, predstavnikom Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev v Mariboru pripravili srečanje, katerega rdeča nit so bili netopirji. V ustvarjalni delavnici za otroke smo izdelovali simpatične netopirčke, nato pa je sledilo predavanje Primoža Presetnika in večerni sprehod po mestu, kjer smo spoznavali različne vrste netopirjev, poslušali njihovo oglašanje in opazovali vedenje teh živali. Sprehodili smo se do Starega mostu in nadaljevali po desnem bregu ob toku navzgor. Primoževo predavanje in razlage na terenu so poslušalci, tako najmlajši kot odrasli, spremljali z velikim zanimanjem in postavili mnoga zanimiva vprašanja. Dogodek je bil zelo simpatičen in prepričani smo, da je novo znanje o življenju teh ogroženih sesalcev v najlepši možni obliki predano poslušalcem, ki bodo tako bolj pozorni na nočne sesalce, s katerimi sobivamo v našem mestu.

Dogodku je sledila še razstava, ki so jo pripravili člani Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev in je bila na ogled v Vetrinjskem dvoru od 31.10.2016 do 18.11.2016.

RAZSTAVA 52 TEDNOV V NARAVI - Drava center, Limbuško nabrežje, 22.maj 2017 - svetovni dan biološke raznolikosti

S projektom 52 tednov v naravi smo si zadali, da vsak teden v letu 2016 posnamemo nekaj fotografij in na tak način spremljamo dogajanje na prostem skozi vse leto. S tem smo se motivirali, da smo šli ven, ne glede na to, kakšno vreme je bilo. Konec leta smo pripravili kolaž najlepših posnetkov iz vsakega tedna in bili smo navdušeni, koliko lepih trenutkov smo zbrali. Narava je čudovita v vseh letnih časih in pozorni opazovalci lahko opazijo marsikaj zanimivega. Iz tega projekta nastaja koledar za leto 2018, ki vas bo spodbujal k pohajkovanjem na prostem in k zbiranju spominov iz narave. Naredili si boste lahko svoj kolaž, ki bo krasil vaš dom, učilnico, sobo.... in vas vabil ven, v naravo. Pa še namig! Povabite prijatelje, sorodnike, sošolce...saj je včasih za enega kar velik zalogaj, zbrati vse tedne v slikah, če vas bo več, pa bo lažje. Projekt je finančno podprl Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanja narave.

RAZSTAVA IGRIŠČA ČAROBNE REKE DRAVE - Vetrinjski dvor 

Ob svetovnem dnevu voda smo v Vetrinjskem dvoru v okviru družinskega praznovanja ob prihodu pomladi FLETNO pripravili razstavo IGRIŠČA ČAROBNE REKE DRAVE. Reka Drava in njeni bregovi so namreč naši priljubljeni kraji za izlete, prosto igro in ustvarjanje. Odkrili smo mnogo prekrasnih kotičkov in omogočili otrokom, da se tako kot v starih časih, igrajo ob njej ter spoznavajo vodni element, kroženje vode, rastlinski in živalski svet v in ob nje.j Predstavili smo tudi vodni bonton, o vedenju ob reki, ki ne moti njenih živalskih prebivalcev in ki ohranja njene habitate.

bottom of page