top of page

NARAVOSLOVNE DELAVNICE

Brez naravoslovnega znanja - dobrega poznavanja ter razumevanja narave, procesov, povezav med živimi bitji, vedenja živali... današnji otroci v prihodnosti ne bodo sposobni ohranjati planet Zemljo še za naslednje človeške rodove. Znanje o naravi je temelj za njeno varovanje. Brez želje po znanju, brez navdušenja in izkustva pa je trpanje znanja v otroške glave bolj podobno polnjenju vedra, ki ima luknjo. 

Zato si prizadevamo pri otrocih spodbuditi zanimanje za dogajanje v naravi, preko izkustvenega učenja narediti učno snov živo in razumljivo.  Uporabljamo tehniko TEKOČEGA UČENJA, ki jo je za približevanje narave razvil Joseph Cornell, avtor svetovno znanih knjig o odnosu človeka z naravo s katerim sodelujemo že od samega nastanka društva. Tehnika tekočega učenja pri otrocih na nevsiljiv in spontan način učinkovito vzbuja navdušenje in zanimanje. 

Naravoslovne delavnice ponujajo otrokom gradiva, nasvete in znanje za samostojno raziskovanje, nudimo pripomočke in opremo, dejavnosti prilagajamo vsem starostnim skupinam.

Če vas zanima naravoslovje in se nam želite pridružiti, spremljajte koledar dogajanj na FB ali nam pišite na naslov zelenasteza@gmail.com, da vas bomo obveščali.

IMG_7866_edited
DSC_1105
prve slike 174
IMG_4168obr_edited
IMG_6882
Edited Image 2015-8-5-9:5:59
DSC_1084
DSC_1079
IMG_6831_edited
Edited Image 2015-8-5-1:2:29
Que bella!!!! #kobilica #grasshopper
bottom of page